Blogs

feb15
Watertrens vs Bustrens
Watertrens vs Bustrens

Trensbitten zijn de meest gebruikte bitten in de wereld. Iedereen die zich fanatiek met paarden bezig houdt weet ook wel hoe een bustrens of watertrens eruit ziet, maar wat zijn de verschillen tussen deze twee? Er zijn ontzettend veel variabelen en factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij een keuze van een bit, want ieder paard reageert weer anders. Uiteindelijk is het je paard die je moet vertellen wat het beste werkt. Wat het verschil is tussen een watertrens en een bustrens? We leggen dit verder uit in deze blog.

feb02
Kies je voor een enkel- of dubbelgebroken mondstuk?
Kies je voor een enkel- of dubbelgebroken mondstuk?

Het is altijd lastig om het juiste bit voor je paard te vinden. Een van de eerste opties zal hoogstwaarschijnlijk een enkel- of dubbelgebroken trens zijn. Maar wat zijn de verschillen tussen de twee? In deze blog beschrijven we het zo gedetailleerd mogelijk om je te helpen de juiste beslissing te nemen voor je paard.

dec03
Welk materiaal bit werkt het beste voor mijn paard?
Welk materiaal bit werkt het beste voor mijn paard?

De handgemaakte en anatomisch gevormde bitten van TRUST worden bedacht en geproduceerd in Nederland en wel in het Brabantse plaatsje Oisterwijk. 
De bitten zijn goed te herkennen aan het TRUST logo wat aan beide kanten van het bit zichtbaar is. 
De TRUST bitten worden van drie verschillende materialen gemaakt: “Sweet Iron, Inno Sense en leer.” Maar hoe weet je nou welk materiaal het beste bij jouw paard past?

mrt13
TRUST Equestrian & dressuurbitten
TRUST Equestrian & dressuurbitten

Samen met topruiters heeft TRUST Equestrian een reeks dressuurbitten ontwikkeld die wereldwijd bekend zijn. In deze blog leggen we je alles uit over de stang en trens combinaties maar ook over de meest gebruikte trensbitten.

jan05
Hoe weet je wat de bitmaat van je paard is?  

Hoe weet je wat de bitmaat van je paard is? 


Bij TRUST krijgen we vaak vragen welke bitmaat nu juist is voor een paard. De juiste bitmaat is hartstikke belangrijk! Een te klein bit kan irritaties veroorzaken in de mondhoeken terwijl een te groot bit juist onstabiel door de mond heen gaat. Een goed passend bit ligt mooi aangesloten op de mondhoeken waarbij het mondstuk minimaal uitsteekt aan beide kanten. Het verschil tussen het kaakstuk en het mondstuk kun je zien in onderstaande afbeelding. 


dec07
Er komt een einde aan de eeuwige zoektocht naar de juiste winterdeken
Er komt een einde aan de eeuwige zoektocht naar de juiste winterdeken

Heb jij de ideale winterdeken nog altijd niet gevonden? Krijgt jouw paard ook druk- en schuurplekken bij de schouders of schoft door een te strakke deken? Daar is nu de ideale oplossing voor. Lees snel verder en ontdek hoe je jouw paard onbezorgd de winter door helpt. De ontwerpers van TRUST merkten dat veel ruiters problemen hebben met het vinden van een ideale winterdeken. Bij veel paarden ontstaan namelijk druk- en schuurplekken bij de schoft en schouders door dekens met weinig bewegingsruimte. Als ruiter zit je niet te wachten op deze druk- en schuurplekken.

nov09
TRUST Inno Sense bitten; een geschikte partner voor gevoelige monden
TRUST Inno Sense bitten; een geschikte partner voor gevoelige monden

Een geschikt bit vinden is nog niet zo eenvoudig, maar heb je een paard met een gevoelige mond dan kan dit helemaal een delicaat klusje worden. Bij TRUST kregen we dan ook veel vragen van ruiters die een geschikt bit zochten voor paarden met een gevoelige mond. Destijds hadden we alleen onze Sweet Iron bitten en konden we daarmee niet iedere combinatie helpen. Innovatie staat voorop bij TRUST en in samenwerking met een aantal ruiters zijn we op zoek gegaan naar nieuwe en zachtere materialen. Na veel testen hebben we het Inno Sense flexi bit als eerste in productie genomen.