TRUST Inno Sense bitten

TRUST Inno Sense bitten; een geschikte partner voor gevoelige monden
november 9, 2017 Trust Equestrian

Een geschikte partner voor gevoelige monden

Een geschikt bit vinden is nog niet zo eenvoudig, maar heb je een paard met een gevoelige mond dan kan dit helemaal een delicaat klusje worden. Bij TRUST kregen we dan ook veel vragen van ruiters die een geschikt bit zochten voor paarden met een gevoelige mond. Destijds hadden we alleen onze Sweet Iron bitten en konden we daarmee niet iedere combinatie helpen. Innovatie staat voorop bij TRUST en in samenwerking met een aantal ruiters zijn we op zoek gegaan naar nieuwe en zachtere materialen. Na veel testen hebben we het Inno Sense flexi bit als eerste in productie genomen.

 

Zachtere materialen

Het gebruikte kunststof is FDA approved, wat wil zeggen dat het materiaal niet giftig is en geen weekmakers bevat. De bitten zijn bovendien heel solide door de toepassing van een flexibele kern van roestvrij staal.  Het TRUST Inno Sense Flexi bit is enkel beschikbaar in een dikte van 20 mm. Het bit loopt smal toe naar het midden waardoor het gedeelte dat op de tong rust smaller is. Het bit ligt mooi op de lagen en laat genoeg ruimte over in de paardenmond.


Voor jonge paarden en paarden met een gevoelige mond

Het bit kan gebruikt worden voor alle paarden, maar is in het bijzonder geschikt  voor jonge paarden en paarden met een gevoelige mond. Dit wordt beaamt door Nederlands Grand Prix amazone Stephanie Kooijman: “Een van mijn paarden accepteerde geen enkel bit tot dat ik het TRUST Inno Sense Flexi bit probeerde. Op dit bit loopt ze zoveel fijner!”, aldus Stephanie. Stephanie gebruikt het bit voornamelijk voor jonge paarden. Ze vindt dat het bit de jonge paarden op een aangename manier kennis laat maken met druk in de mond. Stephanie “Ik vind het bit minder geschikt voor paarden die sterk zijn of de neiging hebben om op het bit te hangen. Daarvoor zou je wel bijvoorbeeld de mullen versie uit de Inno Sense lijn kunnen gebruiken, deze bitten zijn gemaakt van een harder materiaal.”

Ook de Nederlandse Young Rider Febe van Zwambagt testte het Inno Sense flexi bit. “Het flexi bit kwam als geroepen, ik rijd namelijk een paard dat gevoelig is op metalen bitten. Op een metalen bit werd het paard onrustig in de aanleuning en werd het steeds moeilijker om aan rijden toe te komen. Het flexi bit accepteert hij heel fijn en daardoor is mijn aanleuning verbeterd. Ik merk dat ik weer met een happy athlete aan het rijden ben.